Her zaman hizmetinizdeyiz!.

Taksimetre bindiğiniz yerden açılır!

Kayseri Taksi

Nov 19, 202353 mins read

Kayseri Taksi, Yakınınızdaki Taksi durağını, Dakikalar içinde Kapınıza getiriyor. Kayseri Güvenilir ve profesyonel Taksi durakları arıyorsanız Kayseri taksi Hizmetinizdedir. Bir Telefon kadar yakınız.

Kayseri Taksi, Yakınınızdaki Taksi durağını, Dakikalar içinde Kapınıza getiriyor. Kayseri Güvenilir ve profesyonel Taksi durakları arıyorsanız Kayseri taksi Hizmetinizdedir. Bir Telefon kadar yakınız.


Kayseri taksi hizmeti ile 7/24 Ulaşabileceğiniz, En uygun, Ekonomik taksi hizmeti vermektedir. Güvenilir ve profesyonel taksi hizmeti istiyorsanız günün her saatinde kayseri-taksi sanal taksi durağından en yakın taksiye ulaşabilir, hızlı ve güvenli bir şekilde gideceğiniz yere yolculuk yapabilirsiniz.


Kayseri-taksi sanal taksi durağı, Kayseri geneline tamamen müşteri odaklı, kaliteli ve güvenilir seyahat etme garantisi vermektedir.
Gideceğiniz yere her hangi bir saatte kayseri-taksi sanal taksi durağını arayarak, dakikalar içerisinde kapınızda olan taksinizle, günün her saatinde bir şey unutma veya geç kalma korkusu olmadan güvenli bir şekilde istediğiniz adrese gidebilirsiniz.


Kayserinin neresinde olursanız olun, sizlere Kayseri Taksi sanal taksi durağı olarak her ilçede hizmet vermekteyiz. Ayrıca en uygun taksi fiyatları ile son zamanlarda bizi tercih eden misafirlerimiz ile her gün referanslarımız daha da artmaktadır.
Kayseri Havalimanına daha gelmeden bizi arayabilirsiniz. Siz kayseri Havalimanında taksi aramadan biz istediğiniz yerde olacağız ve sizi Yakın uzak mesafe aldırmaksızın istediğiniz yere bırakacağız.


Eğer Kayseri'yi bilmiyor ve ya gezmek istiyorsanız sizlere yine Kayseri'nin en meşhur olan turistik yerlerinde gezdirebilir veya Meşhur olan istediğiniz Yemeği yedirebiliriz. Bunun için size aşağıda bir kaç tüyo vereceğiz. Tabi ki seçenekler bunlarla sınırlı değildir. Sonuçta Önemli olan sizlerin memnuniyetidir.
Kayserinin En mükemmel taksi durağı olan kayseri-taksi sanal taksi durağı sizlere 7/24 hizmet vermektedir ve unutmayın ki sizlere bir telefon kadar yakınız.
Kayseri Taksi Durağı ile gidebileceğiniz Yerler

Kayseri Kalesi Ve Surları

kayseri kalesi

Burası Neresi? Roma Dönemi’ne ait üçüncü yüzyıl eseri Kayseri Kalesi, altıncı yüzyılda Bizans Dönemi’nde kale ve surları daraltılmıştır. Kale bugünkü şeklini Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubat zamanında yeniden inşa edilmiştir. Karamanoğulları ve Osmanoğulları dönemlerinde ise iki kez onarım geçirmiş olup, Orta Anadolu’da önemli ulaşım noktası üzerinde yer alıyor olması stratejik açıdan da bir hayli önemlidir. Geçmişten bu yana şehir merkezinde çeşitli eklemeler yapılan bir orta çağ kalesidir. Hemen Gitmek İstiyorsanız Kayseri Kalesi Ve Surlarına en yakın taksi durağı, Kayseri Sanal taksi durağını hemen arayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Düzlük bir alanda inşa edilen tarihi kale, dış ve iç olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. İç Kale, Dış Kale’ye oranla daha yüksek yapıda olmasıyla çevresine de eklenen sur duvarları ile ayrı bir kale haline getirilmiştir. Dış sur ve burçlardan oluşan Dış Kale; şehrin korunması, yönetim merkezi ve genelde yerleşim alanı olarak kullanılmaktadır. Günümüze kadar ulaşabilmiş olan Dış Kalenin Ok Burcu ve Yoğun Burcu, l. Alaaddin Keykubat tarafından yapılmış olup Selçuklu Devlethane’yi çevrelemektedir.

İç Kale ise; Türkler Dönemi’nde çeşitli değişimlere uğrayarak çevre Sur ve Burçları ile Kapı Kuleleri yükseltilerek kullanım şeklinde değişiklikler yapılmıştır. Osmanlı zamanında şehrin herhangi bir savunmaya ihtiyacı olmaması sebebiyle İç kaleye de mahalleler kurulmuş ve var olan Fatih Cami Şerifi bu dönemde yapılmıştır. Fatih Sultan Mehmed’in fermanı ile Gedik Ahmed Paşa’nın gözetimi altında inşa edilmiştir. Kayseri Karamanoğulları’nın hakimiyetinden 1467’de Osmanlıya geçtiği sırada, Karamanoğlu Mescid-i Şerifi ismi almış olup mescidi harabe şeklindedir. Daha sonraları 1711, 1778, 1886 ve son olarak da 1990 senelerinde onarımdan geçmiştir.

 

Kayseri Saat Kulesi

kayseri saat kulesi

Burası Neresi? Cumhuriyet Meydanı’nda konumlanmış olan Saat Kulesi II. Abdülhamit zamanında 1906 senesinde Tavlusunlu Salih Usta tarafından inşa edilmiştir. Kulenin hemen yanındaki dikdörtgen yapıdaki yapı, saat odası olarak kullanılmak amacıyla yapılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’yi ziyaret ettiği sırada  halka seslenmek için kullandığı bu bina, belirli bir dönem Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin Kayseri şubesi olarak da hizmet vermiştir. Hemen Gitmek İstiyorsanızKayseri Saat Kulesi 'ne en yakın taksi durağı, Kayseri Sanal taksi durağını hemen arayabilirsiniz.

Kare planlı olarak yapılan kulenin yüksekliği 10 metre olup, üç kattan meydana gelmektedir. Kesme taşlar kullanılarak yapılmış olan saat kulesinin üzeri piramidal çinko külah ile örtülmüştür. Doğu kısmında yer alan yuvarlak kemerli kapıdan içeri girdiğinizde silindir şekli olduğunu göreceksiniz. Ortadaki  helezoni bir merdivenle saatin bulunduğu bölüme çıkan merdivenlerin ortasında 30 cmlik bir boşluk bulunuyor. Burada saatin kurulduğu ve çalışmasına yarayan silindir şeklindeki madeni ağırlık sarkmaktadır.

 

Eski Kayseri Evleri

eski kayseri evleri

Burası Neresi? Mimari açıdan süslemeleri ve kültürel özellikleri ile geçmişin ihtişamını gözler önüne seren Eski Kayseri Evleri, genel olarak taş ve ahşap kullanılarak yapılmış olup iki veya üç katlı bahçeli, avlulu ve doğa ile iç içe bir şekilde inşa edilmiştir. İklim şartlarına uygun olarak soğuğa karşı korunaklı ve bağ  hayatına uyacak bir şekilde düşünülerek yapılmıştır. Dar sokaklarda 10 ile 30 kilometre mesafelik yan yana dizilmiş olan bu evler  işlemeye uygun yumuşak taşlar kullanılmıştır. Hemen Gitmek İstiyorsanızEski Kayseri Evleri 'ne en yakın taksi durağı, Kayseri Sanal taksi durağını hemen arayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Koca konaklar ve köşkler yapılmış olmakla birlikte genellikle normal bir ailenin evi, tokana, sofa, kiler, oturma odası, ahır ve avludan oluşmaktadır. Mimarisindeki zariflik ve ince süslemeler gözlerinizi kamaştıracak şekilde olup, şehri gezerken her an karşınıza çıkabilir. Hem Selçuklu ve Osmanlı Dönemi’nin hem de geçmiş dönemde yaşayan dönemlerin esintilerini görebileceğiniz bina ve kalıntıları sizi tarihin tozlu sayfalarına yolculuğa çıkabilirsiniz. Bunlardan bazısı; Osmanlı Dönemi’ne ait olup günümüzde hala ayakta kalan Güpgüpoğlu, Zennecioğlu ve Mollaoğlu konaklarıyla İmamoğlu ve Camcıoğlu evlerini ziyaret edebilirsiniz.

 

-Cadde Ve Sokaklar

Cumhuriyet Meydanı

cumhuriyet meydanı

Burası Neresi? Şehrin kalbi olarak nitelendirilen Cumhuriyet Meydanı, gerek gezmek gerekse konaklamak için en doğru tercih noktalarındandır. Beş bin yıllık geçmişe sahip şehrin izlerini her bir köşesinde barındıran meydan yeniyle eskinin birbirine geçtiği muazzam bir yer. Burada yer alan Roma, Selçuklu, Osmanlı Dönemlerinde kullanılan ve tarihi M.Ö. 3. yüzyıla dek dayanan Kayseri Kalesi en ilgi çeken yerler arasında başı çekiyor. Hemen Gitmek İstiyorsanızKayseri Cumhuriyet Meydanı 'na en yakın taksi durağı, Kayseri Sanal taksi durağını hemen arayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Meydanda dikkat çeken bir diğer yapı ise saat kulesidir. II. Abdülhamit döneminde inşa ettirilen eserin yapımında kesme taşlar kullanılmış olup, 1906 yılında Tavlusunlu Salih Usta tarafından planlanmıştır. Meydanın en hakim noktası da Bürüngüz Cami ile Kurşunlu Cami yer alıyor. Tek minareye sahip Kurşunlu Cami, 22 yaşına kadar şehirde yaşam sürmüş Mimar sinan’a ithafen yapılmış ancak kendisi tarafından yapılıp yapılmadığı konusunda pek çok rivayet söz konusudur. Şehri gezmeye bir yerden başlamanız gerekiyorsa şüphesiz orası Cumhuriyet Meydanı’dır.

 

Osmanlı Sokağı

Burası Neresi? Otantik bir atmosfere sahip olan Osmanlı Sokağı’nda gidebileceğiniz çok sayıda kafe yer alıyor. Zaman zaman canlı müzik performansları, sema gösterileri ve görsel şovları sergileniyor burada. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini üzerine çeken sokak ramazan aylarında ayrı bir havaya bürünüyor. Akşam saatlerinde ziyaret etmenizi öneririm. Zira yerden yapılan ışıklandırmaları ile yarattığı hava ayrı bir görülmeye değer nitelik kazandırıyor. Hemen Gitmek İstiyorsanızKayseri Osmanlı Sokağı 'na en yakın taksi durağı, Kayseri Sanal taksi durağını hemen arayabilirsiniz.

 

Tarihi Kayseri Mahallesi

Burası Neresi? Özünde bir proje olan Kayseri Tarihi Mahallesi, öylesine başarılı plan ve uygulamalar ile yürütülüyor ki, hem şimdinin hemde geleceğin önemli gezi noktalardan biri olmaya epey iddialı. Setenönü Mahallesi’nin ruhunu yansıtan yıkılmış harabe haldeki evleri, belediyenin yürüttüğü restorasyon onarım çalışmaları ile tekrar hayata kazandırılmış. Toplamda 88 dönümlük bir araziyi kaplayan bu eski Ermeni Mahallesi, günümüzde turizme kazandırılma çabaları ile tarihi atmosfer taşıyan cazip bir yer. Hemen Gitmek İstiyorsanızKayseri Tarihi Mahallesi 'ne en yakın taksi durağı, Kayseri Sanal taksi durağını hemen arayabilirsiniz.

-Müzeler

Atatürk Evi ve Müzesi

atatürk evi müzesi

Burası Neresi? Esasında İmamizade Raşit Ağa Konağı adı ile bilinen ancak yaygın adıyla bilinen Atatürk Evi ve Müzesi, 19. yüzyılda yapılmış Geç Osmanlı Dönemi’ne ait eski bir Türk evidir. Tarihi ve kültürel değeri bir kenara 1919 senesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’yi Heyet-i Temsiliye adına ziyareti sırasında bu konakta ağırlanması apayrı bir önem taşımaktadır. 1976 senesinde Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak koruma altına alınan konak, bakanlık tarafından kamulaştırılmıştır. Hemen Gitmek İstiyorsanızAtatürk Evi ve Müzesi 'ne en yakın taksi durağı, Kayseri Sanal taksi durağını hemen arayabilirsiniz.

1983 senesinde ise Atatürk Evi olarak faaliyete açılan müze, 1998 senesinde evin ikinci katında yapılan düzenlemeler sonucunda Atatürk Müzesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. İnşa edildiği dönem ve yöre karakterinin yansıtan ev birbirinden şık mobilya ve süslemeler ile dekore edilmiştir. İçerisinde Atatürk’ün balmumu heykeli ve Kayseri ziyareti zamanına ait belge ve fotoğraflar siz ziyaretçileri için sergilenmektedir.

 

Etnografya Müzesi Güpgüpoğlu Konağı

etnografya müzesi gügüpoğlu konağı

Burası Neresi? 1419 senesinde yapımına başlanan Güpgüoğlu Konağı, sonrasında yapılan eklemeleriyle birlikte şuan ki haline 18. yüzyılda kavuşmuştur. Müze içerisinde Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler sergilenmekte olup, bunun yanı sıra 18. yüzyıl konak hayatını sizlere aktarabilecek şekilde tasarlanıp dekore edilmiş gelin odası, harem odası, misafir odası gibi odaları sayesinde de o dönemin atmosferi mükemmel şekilde hissedilmektedir. Hemen Gitmek İstiyorsanız Etnografya Müzesi Güpgüpoğlu Konağı 'na en yakın taksi durağı, Kayseri Sanal taksi durağını hemen arayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Kayseri evlerinin en eski ve en iyi bakılmış evleri arasında yerini alan bu konaktan, 1649 yılında Kayseri’ye gelen Evliya Çelebi seyahatnamesinde bahsedilmiştir. 1976 yılında Kültür Bakanlığı tarafından kamulaştırılmış olup, Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak koruma altına almıştır. Etnografya Müzesi’nin taşınması üzerine 1998 yılında ziyarete açılmıştır. Müze binanın ikinci katında bulunuyor olup, en büyük odasında cam, çini, ahşap ve madeni eserler, diğer odasında ateşli, kesici ve delici silahlar ile erkek kıyafetleri ve küçük odasında ise kadın süs eşyaları ile kadın kıyafetleri sergileniyor.

Bunların yanı sıra toplam 1121 adet eser arasında; İslam devletlerine ait sikkeler kronolojik bir sıra halinde,  el yazma Kuran-ı Kerimler, yazı takımları, icazetnameler, bakır ev eşyaları, halı ve kilimler yer alıyor. Yarı açık olarak yapılmış olan köşkte Türkmen Çadırı, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait küpler, bahçesinde ise İslami mezar taşları ve taş tezyinat parçaları ziyaretçilerin ilgisine sunulmaktadır.

 

Amerikan Koleji Ve Hastanesi Binası

talas amerikan koleji

Görsel Kaynak: Kayseri Belediyesi

Burası Neresi? Kayseri’nin Talas ilçesinde ilk aşamada 1871 yılında Amerikan Kız Okulu  1882’de ise Amerikan Erkek Okulu açılmıştır. Kız okulu Paşa Konağı olarak bilinen binaya taşınmasının ardından 1909-1911 yılları arasında erkek koleji binası inşa edilmiştir. Her iki okulda 1914 senesine dek faaliyetlerini yürütmeye devam etmiştir. 1928 senesinde Cumhuriyet hükümetinden alınan izin le erkek okulu eğitim hayatına başlamış ve 1967 yılına dek çalışmaya devam etmiştir. I. Dünya Savaşı’nın sonrasında kız okulu binası hastaneye çevrilmiş ve günümüzde Amerikan Hastanesi binası olarak bilinen bu yer, yatakhaneler, müdür ve öğretmen lojmanları Erciyes Üniversitesi Sosyal Tesisleri olarak kullanılmaktadır. Hemen Gitmek İstiyorsanız Amerikan Koleji Ve Hastanesi Binası 'na en yakın taksi durağı, Kayseri Sanal taksi durağını hemen arayabilirsiniz.

Kadir Has Kent ve Mimar Sinan Müzesi

Burası Neresi? Dijital bir müze ve bilgi merkezi olarak hizmet veren müze, bu özelliği yönünden dünya üzerinde sınırlı sayıda olup Türkiye‘de ise ilk Kayseri’de açılmıştır. Kayseri’nin bilinen isimlerinden Kadir Has’ın öncülüğü ile açılmış olan Kent ve Mimar Sinan Müzesi, modern mimarisi ile sizde kalıcı bir etki bırakacak cinsten. Bu modernlik yalnızca yapının dış cephesinde değil içerisinde de aynı etkiyle devam ediyor. Altı katlı bu eve girişte bir kulaklık alıp takarak, monitörlerin önünden geçerken farklı dillerdeki anlatımları dinleyebiliyorsunuz. Türk mimarisine önemli derece katkıları olan Mimar Sinan’ın eserlerini detaylıca inceleyebilir, müzedeki diğer katlarda yer alan kafe ve restoranlarda mola vererek vakit geçirebilirsiniz. Hemen Gitmek İstiyorsanız Kadir Has Kent ve Mimar Sinan Müzesi 'na en yakın taksi durağı, Kayseri Sanal taksi durağını hemen arayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Toplamda altı kattan oluşan bu müzenin giriş katı Kent müzesi iken, birinci katı ise Mimar Sinan Müzesi’dir. Diğer katlarda çeşitli restoran, kafe ve seyir terası kısımlar yer alıyor. Kayseri hakkında detaylı bilgiler edinebileceğiniz ve Kayseri’de doğan ünlü mimar Mimar Sinan’ın eserlerinin tanıtıldığı harikulade bir yerdir. 400 metrekarelik bir alanı kapsayan müzede şehrin tanıtılmasında yardımcı olması açısından video prodüksiyonlar, dokunmatik kiosklar ve 5 metre çapındaki Kayseri şehir maketi yer alıyor. Ayrıca Mimar Sinan’ın en önemli eserlerinin maketlerinin de sergileniyor olup altı farklı kısımda  Mimar Sinan ile ilgili sunumlar yapılmaktadır.

Hayatı, Sinan ve Süleymaniye, Sinan’da Sivil Mimari, Sinan ve Selimiye, Sinan’ın Sanatı ve Eserleri ve Sinan’ın Yurt dışı Eserleri başlıklı altışar dakikalık video prodüksiyonlardan oluşan sunumlar, 82 ekran büyüklüğündeki monitörlerle izleyebiliyorsunuz. Girişte kaydınızı yaptırdıktan sonra Türkçe veya İngilizce olarak anlatımların yapıldığı aldığınız dinleme cihazları ile ister maketler olsun, isterse monitörler, hangisinin önünde iseler onun anlatımını dinleme cihazı yardımıyla duyabilmektedirler.